Realisatie

Tuinwensen

Romijn Tuinen adviseert klanten over de meest uiteenlopende soorten tuinen. De meest voorkomende tuinwensen van klanten zijn:

  • Onderhoudsarme tuin
  • Kindvriendelijke tuin
  • Natuurlijke tuin
  • Buitenkamer

De onderhoudsarme tuin

Genieten van een mooie tuin zonder veel tijd kwijt te zijn aan het onderhoud hiervan? Ook zonder te kiezen voor alleen gras en bestrating is er nog veel mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor bodembedekkers die onkruid minder kans geven en vaste planten en heesters die maximaal één keer per jaar gesnoeid hoeven te worden.

J. Romijn Tuinen kan u inzicht geven in de mogelijkheden en u helpen de tuin zo te ontwerpen en aan te leggen dat u met weinig onderhoud kunt genieten van een mooie, bloeiende tuin. En voor het jaarlijks winterklaar maken van de tuin of het voorjaarssnoeien kunnen wij het onderhoud uiteraard voor u verzorgen!

Beplantingstip: vaste planten en struiken, heesters, diverse soorten hortensia’s, siergrassen, lavendel en veel bodembedekkers.


De kindvriendelijke tuin

Een slim aangelegde tuin is een veilige speelplaats voor kleine kinderen. Er zijn voldoende trucjes om een tuin zo aan te leggen dat kinderen hier uitstekend kunnen spelen zonder dat u zelf het idee heeft de hele dag in een speeltuin te zitten. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen de bestrating zo aan te leggen dat er een rondje gefietst kan worden, een klein stukje gras is ideaal om een tent op te zetten, met een bal te spelen of een zwembadje op te plaatsen. Speeltoestellen of een zandbak kunnen vaak in een hoekje achter een grotere struik worden geplaatst zodat de kinderen een eigen hoekje in de tuin hebben. Voor de veiligheid kunt u beter wachten met het aanleggen van een vijver en de plaats waar u een vijver heeft voorzien de eerste jaren gebruiken voor een zandbak.

Extra tip: zorg voor voldoende schaduw op plaatsen waar kinderen spelen, zoals bijvoorbeeld bij de zandbak.

Beplantingstip: stevige planten en heesters die ‘tegen een stootje kunnen’, zoals bodembedekkers, hortensia’s, groenblijvende struiken zoals laurier, siergrassen en bamboe.


De natuurlijke tuin

Genieten van het ultieme buitenleven kan in een natuurlijk tuin met smalle paadjes en een uitbundige begroeiing. diverse zitjes tussen de begroeiing maken dat u optimaal kunt genieten van het buitenleven.

In een natuurlijke tuin horen natuurlijke materialen, bijzondere doorkijkjes en veel bloeiende planten die in grote aantallen door elkaar worden geplant.


De “buitenkamer”

Een tuin wordt steeds vaker gezien als het verlengde van de huiskamer. Grote terrassen, plantenbakken, mooie tuinmeubels, een zithoek en mogelijk zelfs een buitenkeuken horen hier bij. Zorg ervoor dat u zowel in de zon als in de schaduw kunt zitten en dat het uitzicht vanuit je buitenkamer alle kanten op de moeite waard is.

Beplantingstip: Kies voor lang bloeiende planten in grote plantenbakken. Een groende haag of begroeide erfafscheiding geeft rust en beschutte hoekjes zijn te creëren met bijvoorbeeld een pergola of het slim plaatsen van bomen en struiken.

Direct deskundig advies over uw tuin?

Wilt u meer informatie over het realiseren van uw tuin? Vul dan onderstaand formulier in.

1 + 3 =